INOXPA MFL

Jednotka zrání / fermentace MFL
Jednotka zrání / fermentace je nádrž, která umožňuje ohřívání a také chlazení mléka s cílem pasterizovat (zahřát) produkt a řídit jeho fermentaci (chlazení). Jednotku lze použít k výrobě jogurtů různých typů, fermentovaných mlék a zakysané smetany. Navíc toto stejné zařízení tvoří nedílnou součást procesu výroby másla.
Výroba jogurtu: po výstupu z pasterizátoru je mléko přiváděno do zrací/fermentační jednotky. Tato tepelná úprava eliminuje v podstatě veškerou patogenní flóru. Obsah se poté ochladí a přidají se fermenty nebo „startery“.
Pro výrobu tekutého jogurtu se inkubace provádí v dozrávací jednotce s mícháním a kontrolou teploty až do ukončení procesu fermentace. Poté se ochladí a zabalí.
Pro výrobu pevného typu balení jogurtu se provádí před inkubací. Poté se umístí do vytápěného skladu ke zrání a poté se ochladí v chlazeném skladu.
Výroba másla: zpracování másla začíná smetanou získanou procesem odstředění nebo standardizace mléka. Smetana se ochladí a uchovává ve fermentační jednotce podobně jako jogurt.
Vertikální uzavřená jednotka z nerezové oceli AISI 316L nebo AISI 304.
Dvojitý plášť pro ohřev vodou nebo párou.
Chlazení ledovou vodou.
Míchadlo s proměnnou rychlostí pro rovnoměrné míchání.
Sonda regulace teploty.
Nastavitelná teplota.
Hladinové senzory.
Vstup vzduchu s filtrem.
Rozprašovací kuličky pro čištění metodou CIP.
Průzor s osvětlením pro vizuální kontrolu.
Průlez pro kontrolu a údržbu.
Části, které jsou v kontaktu s výrobkem AISI 316L a AISI 304.
Zbytek materiálů AISI 304.
Těsnění v kontaktu s výrobkem EPDM.
Vnitřní povrchová úprava (kontakt s produktem) Ra ≤ 0,8 μm.
Ostatní vnější povrchové úpravy matně leštěné.