Přeskočit na obsah

Flowservice s.r.o.

INOXPA - Čerpání čokolády

chocolate

INOXPA - Čerpání čokolády

Čerpání čokolády (stejně jako složené čokolády, krémů a kakaové pasty) může být delikátní proces. Z tohoto důvodu je třeba vzít v úvahu řadu faktorů.

Vzhledem k tomu, že viskozita tekutiny může být velmi vysoká, je nezbytné vybrat vhodná pumpička na čokoládu. Doporučujeme používat čerpadla s rotačními písty: kromě toho, že jsou schopna efektivně čerpat produkty s vysokou viskozitou, jsou hygienická a snadno se čistí.

Udržování stálé teploty je velmi důležité. Příliš vysoká teplota může způsobit karamelizaci produktu, zatímco příliš nízká teplota může vést k tuhnutí nebo krystalizaci, což má za následek snížený průtok a odpovídající ztrátu účinnosti a/nebo poškození zařízení. Mohlo by to dokonce způsobit úplné zablokování čerpadla.

Pro udržení teploty čokolády a zabránění jejímu ztuhnutí uvnitř pumpy doporučujeme namontovat topný plášť na přední kryt a/nebo na tělo pumpy.

Boyser FMP