INOXPA FERMENTER

Fermentor
Mikrobiální fermentace je nejpoužívanější metodou v biotechnologii a v dnešní době se vyznačuje nesčetnými aplikacemi. Příkladem toho je průmyslová výroba erythromycinu, antibiotika získaného ze Saccharopolyspora erythraea za aerobních podmínek. Vitamíny jako riboflavin, beta karoten a vitamín B12 se také průmyslově vyrábí mikrobiální fermentací.
Typická vsádková fermentace je prezentována následujícími fázemi: přidání roztoku bohatého na živiny, naočkování mikroorganismů, injekce inhibitoru pěny a kyslíku (mnoho mikroorganismů používaných v biologickém zpracování je aerobních). V jeho typu fermentačních systémů vyvolává hromadění odpadních produktů a množení mikroorganismů změny podmínek během fermentačního procesu.
Během fermentačního cyklu lze přidávat vitamíny, minerály, mastné aminokyseliny a v závislosti na typu bakterií i růstové faktory. Inhibitor pěny se přidává ke kontrole přebytku bublin, míchací systém usnadňuje rozpouštění kyslíku a uvolňování oxidu uhličitého a zajišťuje celkové promíchání živin. Proces je účinný, pokud fermentační cyklus probíhá při konstantní teplotě. Chemické reakce a mechanické procesy probíhající uvnitř fermentační nádoby zahřívají systém a pokud není teplo vyvážené, buňky mohou zemřít nebo se přestat množit. Proto proces chlazení vyžaduje vhodný řídicí systém.
Hladiny pH a kyslíku, teplota, míchání atd. fermentačního procesu jsou automaticky řízeny PLC.
Nejčastějším problémem během fermentačního procesu je kontaminace v důsledku nedostatečné sterilizace nebo ztráty sterility během procesu. Použití spolehlivých a vysoce výkonných systémů poskytuje bezpečnostní podmínky pro vysoce kvalitní výrobu.
INOXPA nabízí různé typy fermentorů pro širokou škálu aplikací.
Vlastnosti fermentačních / biologických řešení jsou:
– Objem: 150 – 6.000 litrů
– Design odpovídá ASME BPE
– Konstrukce namontovaná na smyku
– Tank opláštěný a izolovaný
– CIP/SIP design
– H/D 3:1, 2:1
– Tlak -1/+3 bar
– Řídicí systém je plně automatizovaný, řídí PLC
a zaznamenává všechny funkce a data:
– Rychlost míchání
– Hladina kyslíku
– Teplota
– Regulace tlaku ve výfukovém potrubí
– Doplnění živin
– Sklizeň produktu
– Sterilizace živné půdy
– Parní sterilizace fermentoru
– Vertikální míchadlo s mechanickou ucpávkou a motorovým převodem.
Díly v kontaktu s médii: St.St.S 316L.
Vnitřní povrch: Ra < 0,4.
Jednoduchá mechanická ucpávka (suchý chod).
Sterilní odběrový systém.
Nabízíme kvalifikaci všech fermentorů s odpovídající dokumentací IQ/OQ.
Magnetické míchadlo.
Dvojitá mechanická ucpávka.